“Pompen of verzuipen?” Daelersveld red feest door te pompen

GENANT was zaterdag uitgenodigd als “headliner” 😉 op het Daelersveld Feest in Herk-de-Stad.
Het was hun 10de editie dus mocht het wat specialer zijn… feest dus!! En welke band is dan de ideale partycrasher?

 

Bij aankomst werden we zeer goed opgevangen door de organisatie die er voor zorgde dat wij ons direct thuis voelde in Daelersveld.
Na de vlotte opbouw en soundcheck was het even wachten alvorens wij konden aantreden.
De mensen van Daelersveld werden geanimeerd door plaatselijke BV’s & entertainers.
Ook wij konden hiervan mee genieten maar hadden ondertussen al ons oog laten vallen op ons “Buienalarm app”. Deze voorspelde voor Herk-de-Stad niet veel goeds en dan nog net op ons aanvangsuur.

Ondanks dat de organisatie aan ons de keuze liet om te starten, besloten wij vol goede moed en vastberadenheid aan de show te beginnen en de waarschuwing van buienalarm te negeren.
Bij het aanslaan van de eerste noten vielen dan ook de eerste regendruppels. Naar maten wij harder begonnen te spelen … regende het ook wat harder. Maar net voordat wij er in wilden beuken… was de wind en regen ons voor waardoor wij genoodzaakt waren onze show tijdelijk te staken.
In allerijl werd ons materiaal een meter meer onder de tent gezet en schoten mensen van overal ons te hulp om met zeilen ons materiaal af te schermen van de gutsende regen en wind!

Even leek het gezellig te worden in dit afgesloten tentje. Alles was aanwezig… volk en sfeerverlichting. Maar ook daar maakte de regen snel een einde aan om voor een kortsluiting te zorgen in de backline, “All went black”!

Na deze bui van ±10min konden we ons terug klaar maken om de show weer verder te zetten. De bekabeling werd nagekeken ivm. de kortsluiting. Het podium werd nog snel even gedweild om gênante uitschuivertjes te vermijden en alle instrumenten werden weer startklaar gezet nadat deze allemaal waren uitgevallen.
Toen we merkten dat wat materiaal water gepakt had en een beetje volk verdwenen was zonk eerlijk gezegd de moed in onze schoenen…. Maar wacht?!… daar zat al het water… dus werd onze missie dan maar …”Pompen of verzuipen”!

Terwijl GENANT begon te pompen trokken de jongste onder ons de boel op gang. Verrassend als je beseft dat het repertoire van GENANT dateert van ver voor hunne tijd! Elke dancemove werd exact gekopieerd en mee-zing-momenten werden perfect ingevuld. Hun enthousiasme werkte zo aanstekelijk dat de rest van het plein in een mum van tijd zonder ophouden mee stond te shaken op de “Foute” hits van GENANT.

Special thnx:

  • De organisatie van Daelersveld Feest voor hun uitnodiging en vertrouwen.
  • RENTEK voor licht en geluid met aan het roer Kristof die dit zeer goed gedaan heeft.
  • De media die er aanwezig was. Onze eigen G-fotograaf en alle mensen die hun smartphone uit hun zakken gehaald hebben om memorabele momenten vast te leggen. Hopelijk mogen wij nog leuke beelden van hun ontvangen.

Onze foto’s kan je bekijken via de FACEBOOK-pagina van GENANT

Feest op het gezelligste plein eveeEUUR! Het was wel even pompen of verzuipen. Maar de inwoners van Daelersveld (Verkaveling Daelersveld HerkdeStad) hebben gekozen voor het pompen! Zo konden ze alsnog hun 10 jarig bestaansfeest redden en feestend afsluiten samen met GENANT


Filmpjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.